Квасоля – це надзвичайно поживний продукт, який легко вас наситить. Окрім того, вона має досить нейтральний смак, що робить її ідеальним і ненав'язливим інгредієнтом для багатьох зовсім різних страв.
Цікаво 6 найкращих овочів для зменшення жиру на животі
Корисна для кишківника, серця та м'язів
Хочете зробити послугу своєму кишківнику? Додайте трохи квасолі до своєї тарілки.
Оскільки квасоля в першу чергу забезпечує білок, вуглеводи та клітковину, вона приносить користь для здоров’я кишківника, серця та м’язів,
– поділилася докторка Меган Мейер.
Вона переконана, що дотримання такої дієти – це один з найкращих способів покращити здоров'я вашого кишківника та допомогти своєму мікробіому.
Бобові багаті на калій
Квасоля також може стати для вас неймовірним джерелом важливих вітамінів та мінералів, зокрема і калію. Ця речовина потрібна для роботи м'язів та підтримання здорового артеріального тиску. Всього у 100 грамах квасолі ви знайдете близько 275 міліграмів калію, а це досить велика кількість, навіть порівняно з іншими багатими на цей мінерал продуктами, а саме шпинатом, картоплею та авокадо.
Квасоля багата на поживні речовини
У цьому продукту ви можете також відшукати і немало фосфору, а цей мінерал надзвичайно важливий для організму, адже він допомагає у формуванні кісток та зубів. Тож якщо ви хочете підтримувати енергію в тілі на високому рівні, квасоля також стане вам у пригоді.
Міститься у квасолі також і залізо. Залізо потрібне організму для того, щоб виробляти гемоглобін – білок в еритроцитах, який буде переносити кисень по всьому тілу. Залізо також потрібне для того, щоб виробляти деякі гормони.
У квасолі міститься дуже багато корисних речовин / Фото Pexels
Квасоля може підвищити рівень енергії
Страждаєте від нестачі енергії? Спробуйте додати до свого раціону трохи квасолі. Завдяки вмісту магнію ви не тільки підживитеся, але і почуватиметеся більш енергійними.
Річ у тому, що магній дуже сильно впливає на роботу і м'язів, і нервів, тож він буде незамінним для вашого організму. Окрім того, міститься у цьому неймовірному продукті і тіамін, вітамін групи В, що також відповідає за виробництво енергії та нових клітин.
В квасолі є антиоксиданти
Квасоля містить такі антиоксиданти, як поліфеноли, включаючи катехін, кемпферол і кверцетин,
– поділилася Мейер.
Антиоксиданти можуть захищати ваші клітини від пошкоджень та навіть знизити рівень раку, тож продукти з ними точно мають бути у вашому харчуванні.