Укр Рус
20 травня, 00:49
2

Урожай буде неймовірним: чим підживити перець у травні

Основні тези
  • Для підживлення перцю рекомендується використовувати настій з кропиви, розчин сечовини для позакореневого підживлення, а також йод та дріжджі для підвищення імунітету рослин.
  • Настій з кропиви готують, змішуючи 1 кг кропиви з 8 л води, а розчин сечовини – розводячи 20 г у відрі води; йод додають по 1-2 краплі на 1 л води, та дріжджі змішують з цукром і водою, залишаючи для бродіння.

Будь-які овочі треба підживлювати й розсада перцю не є виключенням. Додавши трішки добрив, плоди зможуть вирости великими та солодкими.

Для правильного підживлення перцю варто знати кілька основних порад, щоб урожай точно вас потішив, пише 24 Канал.

Читайте також Найпростіша підгодівля перцю, яка подвоїть врожай: овочі виростуть великими

Чим треба підживити перець в домашніх умовах

Чудовим добривом для перцю є настій з кропиви. Потрібно зібрати 1 кілограм кропиви й залити 8 літрами води. Цей настій треба залишити для бродіння на кілька днів, а після завершення цього терміну, одну частину треба розвести в 10 літрах води й поливати цим розчином розсаду.

До речі, знайти добрива для перцю за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет. А з підпискою "Для своїх" доставка – безкоштовна.

Також добре впливає на ріст перцю позакореневе підживлення. У відрі води треба розвести 20 грамів сечовини й потім обприскати цим розчином листя розсади.


Перець треба обов'язково підживлювати / Фото Pexels

Вже після перших сходів підживлення для перцю треба змінити. Найкраще впливає на формування плодів йод та дріжджі, які треба розвести у воді. Цей розчин чудово підвищує імунітет рослини й не дозволяє розвинутися грибковій інфекції.

До слова! Для того, щоб помідори дали хороший урожай, їх треба правильно підливати. Як часто поливати томати – читайте в нашому матеріалі.

Молоді перчики підживлюють рідиною, в якій на 1 літр води має йти 1 – 2 краплі йоду. Також є інший рецепт розчину. Він полягає в тому, щоб до 3 літрів води додати 100 грамів дріжджів та 125 грамів цукру. Розчин треба залишити на кілька годин для того, щоб він перебродив, а далі розводять з розрахунку 20 мілілітрів на 1 літр води.