Баклажани можуть вирости гіркими через цю одну помилку
Джерело:
"Апостроф"Чимало людей прагне виростити великий урожай баклажанів у себе на ділянці. Та для того, щоб овочі не тільки були великими, але й порадували смаком, потрібно знати про кілька правил.
Для того, щоб влітку отримати смачні плоди, потурбуватися про урожай потрібно ще заздалегідь – знезаразити ґрунт, перевірити посадковий матеріал та правильно висіяти насіння на розсаду. Втім, є одна пізніша помилка, яка може призвести до гіркоти.
Цікаво Скільки можна зберігати черешню вдома: ось прості поради, щоб вона не псувалася
Чому баклажани гірчать
Перша причина такого явища – це недостатній полив. Справа в тому, що баклажани нікогли не повинні стикатися із нестачею вологи. І якщо ваша культура росте на сухому ґрунті, тоді плоди, які формуються на рослині, можуть суттєво гірчити.
Як правильно поливати баклажани
Необхідно регулярно, а також досить рясно поливати баклажани. І у перші 2 тижні після посадки поливи потрібно щоденно проводити. На 2 – 3 рослини вам потрібно виливати приблизно по одній лійці.
Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.А після завершення цього терміну полив можна вже трохи зменшувати – проводьте його раз на 3 – 4 дні. А у спекотні дні потрібно поливати рослини кожні 2 дні. Згодом можна поливати рослини рясніше – по літру на одну рослину.
Баклажани потрібно рясно поливати / Фото Pexels
Полив баклажанів потрібно проводити під корінь, і рідина ніколи не повинна потрапляти на листя, що формується, а також на стебла та на овочі. Після того, як проведете полив, потрібно також і розпушити ґрунт.