Укр Рус
7 вересня, 01:42
2

Коли сіяти озиму моркву: про це знають одиниці

Основні тези
  • Осінь – оптимальний час для посіву озимої моркви, щоб отримати врожай на початку літа.
  • Найкраще сіяти моркву, коли температура повітря становить +5°C, а вночі спостерігаються заморозки, тобто наприкінці жовтня або на початку листопада.
  • Перед посадкою грядку потрібно перекопати, звільнити від бур’янів і внести перегній, створивши борозни глибиною 3 сантиметри на відстані 30 сантиметрів одна від одної.
  • Для посіву підходять лише певні сорти моркви, такі як абако, нантська, монтана, курода, абразо та вітамінна, які здатні пережити зимовий холод.

Джерело:

УНІАН

Восени треба встигнути посіяти озиму моркву, втім не всі знають в який саме місяць це треба зробити. З початком осені чимало городників починають висаджувати городні культури, тож далі розповімо, коли час садити моркву.

Коли ми висаджуємо озимі культури, то всю зиму вони знаходяться під землею та з’являються ранньою весною. А от побачити перший врожай можна на початку літа.

Читайте також Потрібно їсти щодня: чому так важливо вживати моркву та що з неї можна приготувати

Коли садити озиму моркву

Городники кажуть, що не треба сильно поспішати садити на початку осені, бо якщо сходи проростуть до зими, то замерзнуть. Найкраще сіяти зимову моркву тоді, коли температура повітря має +5°, а вночі вже спостерігаються помітні заморозки.

Аграрії рекомендують садити моркву наприкінці жовтня чи на початку листопада. Посів треба відкласти до тих часів, доки не настануть заморозки.


Названо час для посадки озимої моркви / Фото Pexels

Моркву варто садити в добре освітлювальному місці. За місяць до посадки грядку треба перекопати та звільнити від бур’янів та внести перегній. Потрібно зробити борозни глибиною 3 сантиметри на відстані 30 сантиметрів одна від одної. Вже коли з’являться перші заморозки та промерзання ґрунту – можете проводити посів. Насіння треба посіяти в борозни, засипати землею та замульчувати грядки тирсою чи хвоєю.

Однак для зимової посадки підходить не кожен сорт. Неправильна морква просто не перенесе зимовий холод, тож ви лише потратите зусилля. Найкращими сортами вважаються абако, нантська, монтана, курода, абразо, вітамінна.