Огірки можуть втратити свою пружність та хрусткість у банці через один простий інгредієнт, про який більшість людей навіть не замислюються, повідомляє 24 Канал.

Цікаво Кучерявість персика можна вилікувати за тиждень: основні ознаки та способи боротьби

Що не можна додавати до консервованих огірків?

Часник дуже сильно впливає на стан огірків – і попри те, що його завжди кладуть на дно банки, його кількість потрібно суворо контролювати, інакше буде біда. Зважайте, що якщо ви закриваєте банку на 3 літри, достатньо буде всього одного зубчика коренеплоду. А ось на літрову банку можна взяти тільки часточку.

Виявляється, надто велика кількість часнику в огірках робить їх м'якими, забирає хрусткість та смак.

А ось якщо ви хочете навпаки додати пружності та хрускоту, покладіть у банку трохи дубового листя – це зробить дива з вашою консервацією.

До слова, раніше ми вже розповідали, як правильно зберігати часник на зиму, аби він не псувався аж до весни.

Часник
Часник потрібно використовувати обмежено / Фото Pexels

Основні помилки під час консервації

Коли ви консервуєте огірки, потрібно зважати ще на кілька важливих моментів. Адже є популярні помилки, що зрештою призводять до того, що огірки стають несмачними, або ж банки взагалі вибухають.

Перш за все запам'ятайте, що класти у банку пошкоджені чи навіть трішки гнилі овочі не можна. Навіть невеличка ділянка гнилі містить досить токсинів та бактерій, аби зіпсувати цілу банку.

Для маринаду завжди використовуйте чисту воду – адже бактерії у ній можуть зіпсувати усю консервацію. Окрім того, погано на процеси ферментації може впливати йодована сіль, якщо ви робите квашені овочі. Окрім того, йод може змінити текстуру овочів та також зробити їх м'якими. Найкраще буде використовувати звичайну кухонну сіль без домішок.