Потрібно їсти щодня: чому так важливо вживати моркву та що з неї можна приготувати
- Морква є низькокалорійним овочем, багатим на клітковину, вітаміни (A, B3, C, E, PP, K) та мінерали (калій, кальцій, йод, фосфор, магній), що покращують імунну систему, зір та стан шкіри.
- Антиоксиданти у моркві допомагають знижувати ризик дегенерації жовтої плями сітківки ока, а клітковина покращує обмін речовин.
- Щоденна норма споживання моркви для людини становить одну середню моркву, що може продовжити життя на кілька років.
- Морква корисна при недокрів’ї та авітамінозі, оскільки поживні речовини очищують кров та покращують роботу внутрішніх органів.
- Моркву можна їсти сирою, вареною, смаженою, тушкованою, запеченою, в салатах, соках, випічці, плові, млинцях, та солодощах; її краще вживати з жирами для кращого засвоєння.
Морква є корисним низькокалорійним овочем, яка містить клітковину, багато вітамінів та мінералів. Зараз городники її активно викопують, тому радимо її вживати щодня та ось чому.
Усім нам відомий помаранчевий овоч містить вітаміни А, В3, С, Е, РР, К та багато мінералів: калій, кальцій, йод, фосфор, магній та дуже багато бета-каротину, пишуть Поради 24. Він трансформується в організмі у вітамін А та покращує стан імунної системи, зору та шкіри.
Читайте також Яким має бути здоровий сніданок: Світлана Фус розповіла про список корисних продуктів
Користь моркви
На зір також добре впливають антиоксиданти, які знижують ризик дегенерації жовтої плями сітківки ока. Клітковина, яка міститься у моркві, покращує обмін речовин.
Що цікаво, більшість медичних видань пишуть, що якщо їсти моркву часто, то вона здатна продовжити життя людини на кілька років. Скільки ж вживати треба моркви щодня? Загалом щоденною нормою для людини вважається одна середня морква.
Їсти моркву корисно навіть при недокрів’ї та авітамінозі. Поживні речовини виводять шкідливі речовини й токсини, очищують кров та допомагають покращити роботу внутрішніх органів.
Морква є корисною та багатою на вітаміни / Фото Pexels
Як їсти моркву та що з неї приготувати
Моркву можна їсти сирою, оскільки таким чином в ній більше зберігається поживних речовин. Можете вживати сирою або ж натирати та додавати до різних страв чи просто пересипати трішки цукром та їсти, як десерт.
Загалом з морквою можна робити що завгодно: варити, смажити, тушкувати, запікати та додавати в різні салати. З моркви можна робити соки, овочеві рагу, плов, випічку, та навіть додавати у млинці чи робити солодощі. Щоб морква добре засвоїлась, її корисно їсти з жирами – сметаною чи авокадо.
Зверніть увагу, що моркву не можна особам з алергією на продукт, при запаленні тонкої кишки, дванадцятипалої кишки, при виразках, гастриті, каменях у нирках та підвищеній кислотності.