Та чи знаєте, яку користь має вінегрет? На це питання відповіла зіркова дієтологиня Світлана Фус. Вона веде свою інстаграм-сторінку, за якою слідкують понад 270 тисяч прихильників. Жінка часто ділиться порадами щодо здорового харчування, розповідає про користь певних продуктів та їхню шкоду.

Читайте також Потужна користь: чому нам треба взимку їсти мандарини "Клементини"

Нещодавно Світлана Фус розповіла про корисні властивості вінегрету. За її словами, вінегрет – це джерело клітковини, пектинів, важливих мінералів та вітамінів. Завдяки квашеним огіркам та капусті він має пробіотичну дію, підтримує кишкову флору, впливаючи на імунітет, який є важливим для нас саме в зимову пору.

Буряк сприяє регулярній роботі кишківника, позитивно впливає на кровоносну систему, серце та має речовини, які нормалізують тиск. Морква забезпечує вітаміном А, капуста і цибуля вітаміном С. Горошок і квасоля є добрими джерелами рослинного білка та роблять салат більш ситнішим. Ще корисні властивості вінегрету додає олія,
– розповіла Світлана Фус.

Вінегрет готується досить просто, адже складається з доступних продуктів. Звичайний склад ви можете замінити на свій смак. До прикладу, додати морську капусту, яка збагатить страву йодом. А от горошок чи квасолю можна замінити на сочевицю.

Дієтологиня каже, що в класичних рецептах вінегрет містить соняшникову олію. Особливо смачна вона коли нерафінована, але можна й використати іншу, наприклад, оливкову. Також можна змінювати пропорції овочів, додавати гриби, свіжі огірки та навіть кислі яблука.

Якщо хочете приготувати вінегрет, але не знаєте точного рецепту, тоді перейдіть за посиланням. 24 канал підготував рецепт класичного салату, який ви з легкістю можете приготувати вдома. Для цього вам потрібні звичайні інгредієнти, які точно знайдуться в кожному холодильнику.