Перед тим, як почати користуватися жовтками, радимо звернути увагу на їхню свіжість, пише 24 Канал з посиланням на Sante+. Зверніть увагу на їхній колір, текстуру, щоб вони були трішки густими, але й однорідними. Яйце не повинне мати неприємний запах чи змінити свій зовнішній вигляд.
Читайте також Навіщо класти на батарею лавровий лист: про секрет знають одиниці
Куди використати жовтки, що залишилися
Кулінари знають, що жовтки є універсальним продуктом, тож підійдуть для створення голландського соусу, крему для тістечок, домашнього майонезу, соусу для карбонари, домашнього ванільного морозива, здобного печива, чи крем-брюле.
Але що ж робити, якщо ви не плануєте одразу використовувати жовтки після того, як вони залишилися у вас після певного приготування? Фахівці розповіли про 3 найпопулярніші варіанти.
Жовтки можна використати для інших страв / Фото Pexels
Зберігання у воді
Жовтки треба помістити в певну ємність й залити холодною водою, щоб запобігти висиханню. Зберігати їх в холодильнику можна в такому вигляді продовж двох днів.
Харчова плівка
Кожен жовток поставте у квадратик й загорніть щільно, щоб видалити повітря. Після цього можете класти яйця в холодильник чи навіть заморожувати.
Заморожування з цукром чи сіллю
Для збереження яєчних жовтків, змішайте їх з цукром для приготування в майбутньому солодких страв чи поставте в холодильник на 2 дні. Такий варіант солених чи солодких жовтків навіть можна заморожувати в герметичному контейнері.