Охолоджені помідори змінюють не лише смак, але й текстуру. Після холодильника вони стають жорсткими, тож це призводить до втрати смаку та робить їх менш соковитими.
Читайте також Червоне вино надто кисле: ось простий спосіб покращити його смак
Як правильно зберігати помідори
Щоб зберегти їхній смак та свіжість, помідори краще зберігати при кімнатній температурі – на кухонному столі чи в шафі. Важливо лише тримати їх трохи далі від джерел тепла чи прямого сонячного світла.
Кулінарна спеціалістка рекомендує зберігати помідори стеблом вниз. Таке перевертання зменшує потік повітря навколо стебла, тож обмежує контакт з бактеріями та цвіллю, які пришвидшують процес псування.
Помідори краще тримати не в холодильнику / Фото Pexels
Є ще один дивний, але цікавий лайфхак. Заклейте стебло скотчем перед тим, як ставити їх до низу. Техніка дозволить зберегти помідори соковитими й твердими впродовж 10 днів.
Щоб зберігати помідори чері, помістіть їх в неглибоку тарілку та забезпечте циркуляцію повітря. Ймовірно, ви помічали, як у пластикових контейнерах з помідорами чері є певні отвори. Це потрібно для циркуляції повітря та уникнення плісняви.
Помідори чері псуються швидше, тому перевіряйте їх на стиглість кожних 2 дні та за можливості в першу чергу вживайте ті, що вже стали м’якшими. Що цікаво, мити помідори треба лише перед подачею чи прямим використанням. Якщо помити овочі швидше, це лише сприятиме розвитку бактерій та цвілі.