Всі чомусь звикли промивати макарони після варіння для їхнього відклеювання, однак для того, щоб вони не склеювалися, всередину можна додати краплю олії, як це робить відомий шеф-кухар Гордон Рамзі.
Читайте також 3 продукти, які ніколи не можна ставити на дверцята холодильника: перевірте себе
Майже всі експерти погоджуються з тим, що макарони стають липкими через те, що їх промивають у холодній воді. Насправді ж, ви лише змиваєте крохмаль з макаронів, тож вони не будуть щільно прилягати до соусу. Вироби також можуть стати холодними, що автоматично зіпсує смак.
Найкраще, що ви можете зробити – це зберегти частину води з макаронів та додати її до соусу, коли будете все перемішувати. У такому разі макарони не будуть злипатися.
Названо найкращі поради від злипання помідорів / Фото Pexels
Загалом для того, щоб макарони не злипалися, треба варити їх у великій каструлі. Перед тим, як вкинути макарони у воду – треба додати солі. Це покращить смак та зможе запобігти злипанню. Одразу після того, як вкинете їх у каструлю – треба перемішати. Про цей важливий процес не варто забувати впродовж всього приготування.
Ще одна важлива порада – варіть макарони до стану "аль денте" (трохи недоварені). Якщо макарони переварити, вони стають клейкими та більше схильні до злипання.