Сир може зберігатися довго у холодильнику, пише 24 Канал з посиланням на Express. Знаючи кілька порад, ви зможете вберегти сир від висихання та плісняви.
Читайте також Як зробити цукрову пудру вдома: геніальний лайфхак
Як довго зберегти сир свіжим
Щоб зберегти сир свіжим на кілька тижнів, варто змастити зрізані поверхні невеликою кількістю олії перед тим, як ставити його у холодильник, а далі помістити в герметичний контейнер.
Для швейцарського сиру чи чеддера можна використовувати змочений в оцті паперовий рушник, який вбереже від цвілі.
У пластику тримати сир не бажано, бо він утримує вологу й обмежує доступ до кисню. Тримати сир в холодильнику треба в пергаментів чи звичайному папері, щоб він міг дихати. Цей простий спосіб не лише збереже смак сиру, але й допоможе запобігти росту бактерій.
Поради, які допоможуть зберегти сир свіжим / Фото Pexels
Сир ще можна зберігати в тканині в соляному розчині. Для цього треба змочити в соляній воді бавовняну тканину та змінювати її раз на день. Сіль є консервантом, тому вбереже твердий сир від розмноження бактерій, а завдяки вологій тканині він не зможе швидко засохнути.
Тримати сир у холодильнику можна разом з цукром у контейнері, щоб він допомагав продукту довше залишатися свіжим. Якщо кубики цукру почнуть танути, то сир з контейнера доведеться витягнути, переставити в новий папір та додати в контейнер нові кубики цукру.
За правильного пакування будь-який сир може простояти в холодильнику 3 тижні, тож це достатній період часу, щоб з’їсти його ще до кінця місяця.