Доктор медичних наук та кардіолог Нік Вест розповів, який сніданок він найбільше любить вживати кожного ранку та виділив певні продукти, які добре впливають на здоров’я серця.
Читайте також Вінегрет – ідеальний салат на зиму: Світлана Фус розповіла про його користь
Який сніданок вживає кардіолог
Я регулярно включаю у свій сніданок фрукти з високим вмістом клітковини, вітамінів та низьким вмістом цукру. Це ягоди, яблука та іноді ананаси у поєднанні з нежирним йогуртом та мюслі для додаткового вмісту клітковини,
– зазначив Нік Вест.
За його словами, він також любить їсти яєчню з авокадо на тості з цільнозернового борошна. Цей сніданок поєднує в собі білок, клітковину та поживні речовини.
Втім не всім підходить такий сніданок, тож кардіолог рекомендує вживати овочі, фрукти та знежирені молочні продукти.
Фрукти та овочі практично не містять холестерину, а високий вміст клітковини та вітамінів не тільки корисний для серця, але й може знизити ризик розвитку раку.
Додавайте фрукти до свого сніданку / Фото Pexels
Нежирні або знежирені молочні продукти містять вітаміни та мінерали (включаючи кальцій), які є для нас необхідними. Також кардіолог радить не нехтувати ранковим чаєм чи кавою, адже ці напої можуть знижувати артеріальний тиск. З напоїв можете додати буряковий чи гранатовий сік.
Яких продуктів Нік Вест уникає
Кардіолог не вживає на сніданок червоне м’ясо та м’ясні напівфабрикати, адже вони містять насичені жири. Також він уникає жирних молочних продуктів та продуктів з високим вмістом холестерину (ковбаси, фаст-фуд, десерти).