Банани мають властивість швидко дозрівати через те, що виробляють етилен – природну хімічну сполуку, яка пришвидшує дозрівання, пише 24 Канал з посиланням на Express.

Дивіться також Не викидайте шкірку від бананів: вона здатна творити дива

Цей газ стимулює розщеплення крохмалю на цукор, додаючи бананам солодкості. Окрім того, етилен призводить до розм’якшення фруктів, під час якого клітину руйнуються, змінюють колір із зеленого на жовтий, а тоді на коричневий.

Фольга допоможе зберігати банани свіжими
Фольга допоможе зберігати банани свіжими / Фото Pexels

Щоб сповільнити ці процеси й залишити банани тривалий час свіжими, варто скористатися популярним лайфхаком.

Як зберегти банани довго свіжими

Загортання плодоніжок бананів у фольгу сповільнює виділення етилену, тож процес дозрівання вже стає не таким швидким. Вже після того, як зелені банани повністю дозріють й стануть жовтими, їх варто поставити у холодильник. Це зупинить їхнє подальше дозрівання, не впливаючи на якість плодів.

Банани є джерелом вітамінів і мінералів, які корисні для здоров'я, та рекомендовані для вживання хворим людям і спортсменам. Більше про користь розповіли у нашому матеріалі.

У холодне місце банани можна ставити лише після того, як вони дозріють, інакше це може вплинути на їхній смак та текстуру. Прийом з фольгою є чудовим прикладом того, як незначна зміна в зберіганні фруктів дозволить їм залишатися свіжими якомога довше. Якщо вдома немає фольги, то замість неї можна використовувати харчову плівку.