Ви могли про це ніколи не замислюватися, та у воді, у якій ви варите макарони, залишається досить велика кількість корисних речовин – зокрема, крохмалю, що може творити чудеса у досить несподіваних ситуаціях.

Цікаво Олія, кавова гуща та макарони: чому ніколи не можна засмічувати ними мийку

Приготування їжі

На макаронній воді можна досить вдало готувати і чимало інших страв – наприклад, тушкувати овочі, робити тісто для піци, млинців та оладок, варити рис чи улюблений великою кількістю людей соус песто. Для того, щоб приготувати саме його, у воду з-під макаронів вам потрібно додати натертий пармезан, часник, базилік, оливкову олію та подрібнені горіхи.

Добриво для кімнатних рослин

Після того, як ви охолодите воду, у якій ви до того варили макарони, вона може стати чудовим добривом для ваших улюблених рослин. Нею ви можете сміливо поливати домашні квіти – але тільки за умови, якщо до цієї води ви не додавали сіль чи інші приправи. Відвар можна використовувати навіть для того, щоб обприскувати рослини.

Рекомендують робити це двічі на тиждень.

Миття посуду

Коли ви зливаєте воду з каструлі ви, певно, навіть не думаєте про те, що цей настій може виконати роль мийного засобу. Все, що вам потрібно – це залити відваром брудний посуд та дати йому трохи постояти. після цього відмити забруднення та жир буде в рази простіше.

Воду з макаронів можна використовувати у побуті
За допомогою води з макарон можна мити посуд / Фото Pexels

Маска для волосся

Корисні речовини у макаронній воді можуть допомогти вам і у догляді за власним волоссям. Цей настій можна легко використовувати як маску – для цього потрібно вмочити волосся у ньому і залишити так приблизно на 10 хвилин. Після цього відвар потрібно змити теплою водою із шампунем.

Дитяча творчість

Коли вода вичахне, з неї можна зробити чудове дитяче тісто для ліплення. Для цього у воду потрібно додати склянку дрібної солі, дві ложки борошна да досить швидко замісити тісто. Після цього ви можете ліпити з них різні поробки.

Для того, щоб вони застигли, потрібно запікати їх протягом двох годин у розігрітій до 80 градусів духовці.