Пюре з авокадо чи скибочки плоду на тості – це ідеальний сніданок, збалансований і багатий на корисні, здорові жири. Та якщо ви залишите його розрізаним всього на день, воно відразу ж потемнішає.
Цікаво Найпростіша підгодівля для помідорів, яка подвоїть врожай: не забувайте про неї
Як правильно зберігати авокадо
Якщо ви не змогли з'їсти весь фрукт одразу, тоді вам потрібно розібратися, як його правильно зберігати для того, щоб можна було доїсти його потім, а не викидати через те, що він зіпсувався.
А під час літньої спеки авокадо загниває особливо легко та швидко, тож для того, щоб плід залишався свіжим, потрібно постійно підтримувати його вологим. Втім, є один лайфхак, який допоможе вберегти авокадо зеленішим та захистити його від потемніння.
Авокадо можна зберігати довше / Фото Pexels
І ось що вам потрібно зробити: після розрізання авокадо змастіть зріз невеликою кількістю оливкової олії. Це допоможе створити шар між м'якоттю та повітрям та сповільнить підрум'янення. І кондитерський пензлик ідеально підійде для цієї роботи.
Кисень не буде потрапляти на фрукт, і так ви зможете також утримати більше вологи всередині нього, а це зробить авокадо набагато менш схильним до побуріння. І після того, як ви змастите половинку авокадо, найкраще буде загорнути його у харчову плівку та зберігати у герметичному контейнері в холодильнику. Так ваш плід пролежить на тиждень довше, ніж у звичайних умовах.
А якщо ви маєте свіже ціле авокадо, то краще покласти його на стільницю на кухні до повного достигання, і вже тільки після цього плід варто перекласти до холодильника.