Чимало людей зіштовхуються з тим, що банани дуже швидко чорнішають після того, як їх приносять з магазину додому – і пов'язано це передусім з неправильним зберіганням.

Цікаво Ці 5 продуктів насправді роблять вас тільки більш голодними

Як правильно зберігати банани

Для того, щоб ваші банани не чорніли, вам перш за все потрібно зрозуміти, які фрукти можна вважати стиглими. Зокрема, якщо шкірка в них вже стала сонячно-жовтою, тоді вони вже дозріли і потрібно думати про те, як їх зберігати.

Бо зелені банани, наприклад, можуть лежати і достигати прямо на підвіконні, а ось стиглі лишати там не варто. Якщо ви хочете зберегти жовті банани якнайдовше, їх потрібно покласти по окремості, відділивши банани один від одного. А для кращого результату ви можете навіть загорнути плодоніжку банана у фольгу.

Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.

Банани радять зберігати не у холодильнику, а за кімнатної температури. Втім, покласти їх потрібно так, щоб на них потрапляло якомога менше сонячних променів. Перекладати до холодильника банан потрібно вже тільки тоді, коли ви побачите на ньому почорніння – це допоможе сповільнити процес псування.

Банани
Банани потрібно зберігати правильно / Фото Pexels

Також відразу ж після повернення з магазину вам потрібно дістати банани з пакета, а найкраще взагалі підвісити їх на гачки чи мотузки.