Правильне зберігання картоплі – це фактично запорука смачного гарніру протягом усієї зими. Звісно, це надзвичайно неприємно – зазирнути одного разу у місце, де вона зберігається, і помітити, що половина продукту згнила і проросла. Та уникнути цього простіше, ніж вам може здатися.
Цікаво Як позбутися плісняви та грибка у пральній машинці: найпростіші кроки
Як правильно зберігати картоплю вдома?
Основні правила щодо зберігання картоплі, аби вона не проростала – це слідкувати за температурою, щоб вона не перевищувала 3 градусів за Цельсієм, а вологість повітря була близько 90%.
Ще одна важлива річ, яку ви не повинні забувати робити – це регулярно провітрювати приміщення та тримати картоплю відкокремлено від деяких інших свіжих продуктів, щоб ця свіжість збереглася на довший термін.
Існують також місця, де точно не слід зберігати картоплю. Зокрема, не кладіть її поряд із яблуками, цибулею та іншими продуктами, що чутливі до етилену. Окрім того, намагайтеся уникати зберігання картоплі поряд із часником, адже таке сусідство може тільки сприяти проростанню пагонів.
Картоплю потрібно тримати у холоді / Фото Pexels
Ось головні правила щодо вдалого зберігання картоплі, про які вам потрібно знати:
- місце має бути ретельно утеплене, і там слід забезпечити вентиляцію;
- вологість повітря має бути не менше, ніж 85%;
- температура зберігання – приблизно 3 градуси;
- слід зберігати картоплю тільки у сухому вигляді і у сітці чи мішку, щоб вона могла провітрюватися.
У чому потрібно зберігати картоплю
Насправді більшість людей не дотримуються основних правил щодо зберігання цього продукту, і це призводить до того, що картопля стає менш свіжою та смачною. І, можливо, ви думали, що зберігати картоплю у холодильнику неправильно, проте насправді це найкраще місце для цього продукту.
Та перед тим, як ви покладете туди свій продукт, вам потрібно перевірити ще кілька речей. Через вологу картопля може зіпсуватися, тож мити її варто безпосередньо перед тим, як ви будете її використовуєте. Окрім того, протріть поверхні холодильника сухою ганчіркою перед тим, як класти туди овочі.