Чимало людей після покупки полуниці просто одразу ж кладуть її у холодильник та сподіваються, що цього виявиться достатньо, повідомляє 24 Канал з посиланням на Express. Втім, існує набагато кращий спосіб зберігання ягід.
Цікаво Отримаєте великий урожай: які рослини люблять підживлення попелом
Як довго зберігати полуницю?
Коли на полицях магазину з'являється соковита полуниця, це значить, що літо вже зовсім незабаром! Втім, може бути дуже неприємно принести полуницю додому, а за кілька днів виявити, що вона починає гнити. Тож чимало людей шукають способи, які допоможуть зберігати ягоди хоч трохи довше.
Якщо ви покладете полуницю в холодильник, це дасть певний результат, але для максимальної свіжості ягід потрібний особливий підхід. Найкращий спосіб зберігання полуниці – це в прохолодному, добре провітрюваному місці, як-от комора чи підвал, в ідеалі з температурою 2 – 4 градуси.
До речі, раніше ми вже розповідали, як правильно зберігати часник, аби він не псувався місяцями.
Саме таке середовище забезпечує контрольовану вологість та хороший потік повітря, а це допомагає запобігти появі плісняви та розмоканню ягід. Окрім того, існує також один хитрий лайфхак, який допоможе вам зберегти полуницю свіжою ще довше.
Полуницю потрібно правильно зберігати / Фото Pexels
І для цього вам потрібно буде використати оцет. Приготуйте розчин з однієї частини білого оцту та трьох частин води. Полуницю потрібно замочити у такій суміші всього на 1 – 2 хвилини, аби знищити усі спори цвілі та бактерії, які могли у ній бути. Після цього ретельно промийте ягоди та дайте їм висохнути.
Після цього скляний чи пластиковий контейнер потрібно застелити паперовими рушниками, аби вони увібрали зайву вологу. Розкладіть полуницю в один шар, а шари відділяйте паперовими рушниками. Кришку залишайте трохи відкритою, або ж зробіть у ній отвори, аби створити циркуляцію повітря.
І, зрештою, потрібно поставити полуницю у прохолодне, темне місце. Якщо ж ви хочете покласти ягоди у холодильник, тоді краще помістити їх на нижні полиці, де температура найнижча.