Здебільшого пляшка пива рідко залишається відкритою і не пустою. Та якщо у вас все-таки не вийшло відразу випити весь напій, тоді вам потрібно знати про способи, які допоможуть зберегти пиво свіжим і ароматним.

Цікаво Як видалити суперклей зі шкіри: 5 способів, якими будете користуватися завжди

Як зберегти відкрите пиво

Ключ до того, щоб пиво залишалося шипучим навіть після того, як ви вже його відкрили – це запобігти втраті якомога більшої карбонізації. Для цього важливо закрити горлечко пляшки якомога швидше після того, як ви її відкрили. Тоді залишиться шипучість, а також припиниться окислення, що також може погіршити смак.

Для цього може підійти фольга чи навіть звичайна поліетиленова плівка. Окрім того, ви можете використати і спеціальні багаторазові кришки та пробки для пляшок.

Після того, як ви її закриєте, не забудьте обов'язково поставити пляшку до холодильника, щоб пиво залишалося холодним. Це дуже важливо через те, що холод може уповільнити вихід вуглекислого газу, і ваше пиво буде достатньо шипучим і смачним.

Пиво потрібно правильно зберігати
Пиво можна зберігати після відкриття / Фото Pexels

Пам'ятайте про те, що не варто зберігати пиво більше, ніж 36 годин після того, як ви його вже відкрили, адже саме це його термін придатності. Втім, звісно ж, все залежить від того, наскільки герметичний метод, яким ви закрили пляшку. Краще використати таке пиво вже наступного дня.

Окрім того, пам'ятайте про те, що пиво можна не тільки пити, а і використовувати для приготування великої кількості різноманітних страв. Також зважайте на те, що надмірне споживання цього напою може призвести до проблем зі здоров'ям та набору ваги.