Хурма вже не буде терпкою: спробуйте один лайфхак
Хурма – це фрукт, який зазвичай їдять саме взимку. Вона наповнена вітамінами, але має один недолік: іноді вона настільки терпка, що в'яже язик.
На щастя, терпкість хурми можна зменшити, або ж і прибрати взагалі, повідомляє 24 Канал. І для цього навіть необов'язково обирати її у магазині годинами.
Цікаво Кожного разу обиратимете ідеальну хурму: прості правила
Як прибрати терпкість хурми?
Користь від споживання хурми просто неймовірна – вона містить і бета-каротин, і вітамін С, а також калій та чимало клітковини. Але інколи ці поживні плоди на смак надзвичайно терпкі. Втім, виправити це можна швидко і досить просто.
Приготування кави вдома – можливість зробити паузу в потоці буденних задач. Чи то навчання, чи то віддалена робота, чи просто хатні справи. З дріпами від Gemini це ще простіше. Декілька хвилин – і ти насолоджуєшся насиченим та збалансованим смаком 100% арабіки.
Перший спосіб покращити смак хурми – це помістити її у морозильну камеру. Так, вам не почулося – залишити її там потрібно всього на кілька годин. Замороження робить хурму м'якшою та приємнішою на смак. Втім, зважайте на те, що це змінить текстуру хурми, і їсти її буде простіше не руками, а ложкою.
Хурму можна зробити менш терпкою / Фото Pexels
Інший спосіб, до якого ви можете вдатися – це холодна вода. Її потрібно набрати у місткість, а тоді так само на кілька годин помістити туди плоди. Подіє це приблизно так само, як і морозильна камера.
Але якщо ви маєте трохи більше часу, можна вдатися до іншого методу. Хурму потрібно покласти в холодильник, але не саму, а поряд із яблуками та бананами. Ці два фрукти сприяють швидшому дозріванню, і поміж ними хурма швидко достигне та вже не буде такою терпкою.