Якщо ви помічаєте, що ваша морква швидко псується, то це все через те, що ви її неправильно зберігаєте. Здається, що це цілком нормально зберігати моркву в нижній шухляді холодильника, але це може спричинити її швидке висихання та навіть псування, бо морква є чутливою до холоду.
Читайте також Що робити з кислим молоком: не виливайте його
Як правильно зберігати моркву
Експертка з садівництва Крістін Марр каже, що морква хоче збалансованого рівня вологи й температури, щоб бути свіжою, а от пластиковий ящик в холодильнику не є зовсім правильним місцем для зберігання цього овоча.
Сухе повітря в холодильнику призводить до того, що морква втрачає вологу, тому після того, як ви її дістанете, вона може й не бути хрумкою.
Щоб морква якомога довше залишалася свіжою тижнями чи навіть місяцями, варто скористатися кількома методами зберігання, які здатні утримувати вологу.
Поради щодо правильного зберігання моркви / Фото Pexels
Зберігання в банці
Помийте та наріжте моркву на шматки, видаливши зелену верхівку. Це бадилля буде вбирати вологу, тому морква швидше почне псуватися. Вкиньте порізану моркву у банку та залийте холодною водою. Закрийте кришкою та поставте у холодильник. Міняйте свіжу воду кожні кілька днів. Цей метод дозволить зберігатися моркві на два тижні довше.
Зберігання в поліетиленовому пакеті
Немиту цілу моркву поставте у поліетиленовий пакет та щільно його закрийте. Рекомендовано зберігати моркву в такий спосіб в найхолоднішій частині холодильника. За словами експертки, морква здатна протриматися в пакетах свіжою кілька місяців. Також поруч можете поставити сухий паперовий рушник, щоб він вбирав зайву вологу від моркви, якщо вона буде.