Як обрати найсолодшу полуницю: більше ніколи не помилитеся
- Для вибору солодкої полуниці перевірте колір під зеленим листям: яскраво-червоний колір до основи вказує на солодкість, блідий або жовтий може бути ознакою кислуватості.
- Інші ознаки стиглої полуниці включають виразний аромат, пружну текстуру, блискучу шкірку, сухість без гнилі, та насичений червоний колір.
Полуниця – це одна з найсмачніших весняних ягід – але іноді трапляються й кислі та не дуже солодкі. І для того, аби в магазині не натрапити на такі, потрібно знати кілька правил.
Обирати полуницю – це начебто просте завдання, але й в ньому є свої нюанси, повідомляє 24 Канал. І є кілька ознак, за якими ви завжди зможете обирати найсолодші ягоди.
Цікаво Вапняний наліт з унітаза зникне за 5 хвилин: потрібна одна дрібничка
Як обирати солодку полуницю?
Є всього один елементарний секрет, що допоможе з першого погляду вирізнити солодкі ягоди. Все, що потрібно зробити – це зазирнути під зелене листя полуниці та глянути, якого вона кольору.
Якщо ягода до самої основи яскраво-червона – це значить, що, скоріш за все, ягода буде солодка та соковита. А ось блідий, жовтий колір свідчить про те, що полуниця може виявитися твердою та кислою.
До речі, раніше ми вже ділилися ідеальним способом зберігання авокадо – воно не буде чорніти тижнями.
Додаткова хороша ознака – наявність на ягоді темно-червоних плям на шкірці – вони також свідчать про те, що полуниця матиме багатий смак. Але це не значить, що варто засмучуватися, якщо ви купили трохи тверді та зеленуваті ягоди. В них також є свої переваги – вони довше лежать в холодильнику та не псуються. Саме таку полуницю краще обрати для тривалого зберігання – і з часом вона також достигне та набуде максимальної солодкості.
Полуницю потрібно обирати правильно / Фото Pexels
Але це не єдиний спосіб визначити, чи полуниця солодка. Також ви можете звернути увагу на кілька інших ознак.
- Виразний ягідний аромат. Натуральна, стигла полуниця має виразний солодкий запах. Якщо ягоди пахнуть слабко чи неприємно, це значить, що вони не достигли як слід.
- Пружна текстура та блискуча шкірка. Стигла полуниця має бути пружною під час натискання та мати блискучу поверхню. А ось ягід з вм'ятинами та тріщинами краще уникати.
- Сухість ягід і відсутність гнилі. Полуниця має бути сухою, без гнилі та вологих плям. Зважайте, що всього одна зіпсована ягода може зіпсувати цілий кошик.
- Насичений і рівномірний колір. Яскравий, насичений червоний колір свідчить про те, що ягода дозріла як слід.