5 ознак, що ви їсте надто багато цукру: їх помічають не всі

23 жовтня 2024, 16:27
Читать новость на русском

Джерело:

Vogue

Уявити життя без цукру досить важко, адже його додають у чимало продуктів. Але коли цукру стає у нашому раціоні надто багато?

Фахівці переконані, що вживати більше, ніж шість столових ложок цукру на день для жінок не варто. Для чоловіків норма трохи більша – дев'ять ложок. Але прослідкувати за цим іноді буває непросто, пише Vogue. 

Цікаво Ідеальний час для висадки часнику восени: проросте раніше, ніж в сусідів

Збільшення ваги та постійний голод

Ні для кого не стане відкриттям, що цукор – це досить калорійний продукт. Втім, є й ще одна причина, чому він може спричинити набір ваги. Якщо ви їсте його надто багато, ви постійно будете голодні. Причина полягає в тому, що цукор підвищує рівень глюкози в крові, але через брак клітковини зовсім не насичує організм. 

Акне

Проблеми зі шкірою дуже часто можуть виникати через неправильний раціон. І коли ми їмо цукор, підіймається не тільки рівень інсуліну, але й гормон, що називається інсуліноподібним фактором росту 1. 

Тяга до солодкого

Коли ви їсте цукор, рівень глюкози підвищується, але цей сплеск може бути таким сильним, що рівень цукру в крові не падає до нормального, а до такого, що нижчий від початкового. Це називається гіпоглікемією і потім призводить до тяги до солодкого. 


Тяга до солодкого може бути через неправильний раціон / Фото Pexels

Запалення та слабкий імунітет

Зазвичай цукор засвоюється організмом через тонкий кишківник. Втім, якщо кількість цукрів у раціоні перевищує місткість тонкого кишківника, тоді вони потрапляють у товстий кишківник. 

Після цього цукри стають їжею для бактерій, які там живуть. Проблема полягає в тому, що зрештою ці бактерії можуть покинути кишківник та потрапити в кров, що призводить до тихого запалення. 

Прискорене старіння

Наука вже довела, що висок споживання цукру призводить до утворення прогресивних кінцевих продуктів глікації. Фактично ж цукор впливає на колагенові волокна, і вони стають жорсткими, крихкими та зрештою руйнуються.