Правильний раціон – це один із ключових факторів для нашого здоров'я та добробуту. І відомо, що недостатнє вживання деяких продуктів та надмірне вживання інших може призвести до неприємних наслідків для здоров'я. Доктор Ерік Берг розповів про найгіршу їжу для нашого серця.

Цікаво Спробуйте пити теплу воду натщесерце: ось переваги, які дасть ця звичка

Що не варто їсти для здоров'я серця

Серце не є винятком в плані дієти – ваше харчування може досить сильно впливати на те, як воно працюватиме. Лікар відразу натякнув, що найгірша їжа для цього органу – це навіть не цукор, хоча і він може негативно впливати на ваше здоров'я, якщо його вживати надмірно.

Це основний рушійний фактор серцевих захворювань, він створює потужне і масивне запалення в артеріях, а також ця їжа безпосередньо пов’язана зі споживанням і введенням у наші продукти харчування та точною статистикою захворювань серця,
– поділився Берг.

Їжа про яку він попереджає – це олія з насіння, тобто насправді будь-який вид рослинної олії, для якого використовують насіння рослин. Він розповів, що раніше найнебезпечнішою їжею для серця були транс-жири, проте зараз їх споживають вже не так багато. Натомість рослинна олія міститься у дуже багатьох продуктах, які ви їсте, і часто ви можете про це навіть не підозрювати.


Олія з насіння може бути небезпечною для серця / Фото Pexels

Лікар попередив, що вживання великої кількості рослинної олії може призвести до таких наслідків:

  • створення запалення всередині артерій;
  • підвищення рівня "поганого" холестерину;
  • підвищення ризику утворення метаболічного синдрому;
  • може зрости ризик утворення тромбів;
  • олії створюють окислювальний стрес.

Доктор Берг вважає, що ця їжа є промисловим продуктом, який можуть нагрівати п'ять разів, і олія також містить додані хімікати та позбавлена будь-чого поживного.

Для того, щоб уникнути споживання надто великої кількості рослинної олії з насіння, намагайтеся перевіряти етикетки в магазинах. В багатьох продуктах може міститися чимало олії – наприклад, у заправках до салатів, соусах та у більшості оброблених продуктів.

Замість олії з насіння лікар радить використовувати вершкове масло, оливкову, кокосову чи олію авокадо, а також сало для приготування їжі.