Названо найшкідливіше м'ясо: чим його замінити

26 січня 2024, 18:29
Читать новость на русском

Джерело:

Healthline

Ми часто вживаємо м’ясо, але навіть не задумуємося над тим, чи корисне воно. Якщо ви слідкуєте за своїм здоров’ям, то повинні розуміти, що є певне м’ясо, яким не варто зловживати, адже воно призводить до негативних наслідків.

Найбільше нездоровим м’ясом вважається те, яке є обробленим. Саме з ним пов’язано найбільше ризиків та ускладнень для здоров’я. Все це через хімічні речовини, які використовуються в ньому. Оброблене м’ясо пов’язане з такими захворюваннями як рак чи хвороби серця. Детальніше про ці продукти розповів експерт зі здорового харчування Атлі Арнансон.

Читайте також Названо найшкідливіші фрукти: замініть їх у своєму раціоні

Оброблене м’ясо – це м’ясо, консервоване шляхом в’ялення, соління, копчення, сушіння або консервування.

До харчових продуктів, які класифікуються як оброблене м'ясо, входять:

  • Сосиски, салямі;
  • Шинка, смажений бекон;
  • Солоне і в'ялене м'ясо, солонина;
  • Копчене м'ясо;
  • В'ялене м'ясо, в'ялена яловичина;
  • М'ясні консерви.

Оброблене м’ясо не дуже добре впливає на здоров’я. Дієтологи радять його виключити зі свого раціону тим, хто веде здоровий спосіб життя.


Оброблене м'ясо є шкідливим / Фото Pexels

В оброблених продуктах використовують добавку нітриту натрію, який зберігає червоно-рожевий колір м’яса, для покращення смаку та запобігання росту бактерій, а вони не є корисними.

Дослідження зазначають, що ті, хто часто вживають оброблене м’ясо, мають вищі шанси отримати хронічні захворювання. До них належить високий кров’яний тиск, захворювання серця, хронічна обструктивна хвороба легень, рак кишківника чи шлунка. Люди, які їдять оброблене м’ясо, частіше хворіють на ці захворювання.

Яке м'ясо є корисним

Видання The Washington Post зазначає, що найкориснішим м’ясом є птиця і риба. У рибі містяться жирні кислоти омега-3, які можуть захистити від серцево-судинних захворювань. Вона багата вітаміном D, селеном і білком. Курка та індичка – це відмінне джерело білка з низьким вмістом калорій та насичених жирів.