Звісно, основна причина пікніків на природі – це поласувати смачними шашликами. І вам могло здаватися, що їхній смак залежить тільки від якості м'яса та майстерності того, хто їх готує, проте це не так. У цій справі важливі навіть дрова, які ви обрали.

Цікаво Коли треба сіяти огірки: городники назвали ідеальний час

Які дрова не варто використовувати для шашлику

Якщо ви хочете насолодитися смачним шашликом, запам'ятайте, що не можна використовувати для смаження на мангалі дрова з хвойних дерев. Вони можуть виділяти смолу, яка може зіпсувати не тільки ваше м'ясо, але навіть і сам мангал.

Натомість ви можете взяти дрова з інших видів дерев, та навіть вони іноді можуть зіпсувати шашлик. Саме через це так важливо звертати увагу на зовнішній вигляд дров та їхній стан.

Ніколи не варто брати для приготування шашлику трухляві та гнилі дрова. Вони майже не будуть горіти і не здатні дати достатньо жару, щоб м'ясо справді приготувалося.

Не використовуйте також фарбовану деревину, адже вона може виділяти небезпечні хімічні речовини під час горіння. Вони й зіпсують м'ясо, і можуть нашкодити вашому здоров'ю. Не підійдуть для шашлику і вологі бруски дерева, адже вони не дадуть жару – тільки кіптяву і велику кількість густого диму.

Які дрова найкраще підходять для шашлику

Найкращими для смаження вважають фруктові дерева, але інколи ви можете також використовувати березу чи дуб

  • Яблуня. Вона має щільну деревину, а після згорання не залишить надто багато попелу. М'ясо доповниться цікавими фруктовими нотками.
  • Абрикос. Якщо ви використаєте деревину цього дерева, воно може додати м'ясу смак мигдалю. Також це дерево горить довго і залишає мало попелу, тож вам не доведеться часто прочищати мангал.
  • Вишня. Це дерево буде дуже довго горіти, і на таких дровах ви зможете посмажити велику кількість м'яса без підкидання нових дров.
  • Груша. Вона дає фруктовий присмак та багато жару, але водночас не зробить м'ясо надто сухим.
  • Липа. Її можна використовувати, якщо ви смажите молоде м'ясо – наприклад, телятину. У такому випадку вона тільки підсилить його смак.
  • Дуб. Це дерево може додати вашому шашлику присмак копченості, а також воно довго горить, тож ви встигнете приготувати кілька партій шашлику.