Ці 12 звичайних продуктів можуть викликати запалення та артрит

27 березня 2024, 20:24
Читать новость на русском

Джерело:

Express Health

На жаль, чимало людей наразі страждають від артриту та інших захворювань, пов'язаних із суглобами. І на розвиток цих станів можуть впливати чимало факторів. Харчування – це один із них.

Існує кілька різних видів артриту, і найбільш поширений – це остеоартрит, який часто викликається травмою або зносом суглобів. І деякі фактори можуть погіршити стан вашої імунної системи – зокрема, вік, куріння чи ожиріння. 

Цікаво Зробіть ці 4 речі ввечері, щоб згодом краще спати

Які продукти викликають запалення?

Університет Колорадо у США провів дослідження, і виявилося, що деякі досить звичні продукти можуть викликати запалення. Виявляється, у цьому може бути винна одна з незамінних амінокислот, що відома як триптофан. 

Зокрема, ось продукти, що викликають запалення:

  • курка;
  • індичка;
  • червоне м'ясо;
  • свинина;
  • тофу;
  • риба;
  • квасоля;
  • молоко;
  • горіхи;
  • насіння; 
  • вівсянка;
  • яйця. 

Амінокислота може мати дуже багато застосувань у організмі, зокрема і допомагати у виробництві білків, м'язів, нейромедіаторів і ферментів. Також триптофан пов'язують із покращенням сну. 

Тіло не виробляє триптофан, і отримати його можна тільки із раціону. Вчені переконані, що бактерії у нашій травній системі можуть розщеплювати триптофан, що є у їжі, на запальну хімічну речовину. І саме ця хімічна речовина може і стимулювати вашу імунну систему до запалення та артриту. 

Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.

Деякі з цих продуктів вважаються протизапальними, та все ж науковці пов'язали із ними і кілька запальних реакцій.