Найгірші продукти, які не можна їсти після 40 років: вони збільшують вагу

11 січня 2024, 20:11
Читать новость на русском

Джерело:

She Finds

Експерти розповіли, що є два типи продуктів, які не рекомендовано вживати людям старшим за 40 років. А все через те, що вони містять мало клітковини та сприяють набору ваги.

Клітковина є дуже важливою для кожної людини. Вона не лише корисно впливає на кишківник, але й допомагає регулювати рівень цукру в крові та дозволяє довше залишатися ситим.

Читайте також Ось що трапляється з вашим тілом, якщо їсти рис кожного дня

Якщо ви хочете підтримувати здорову вагу чи тримати себе у формі, вам треба відмовитися від їжі, яка не принесе вашому організмові нічого корисного. Деякі продукти, які ви любите вживати, можуть перешкоджати вам, якщо ви хочете схуднути. Від яких саме продуктів варто відмовитися розповіли кілька експертів – Онікс Адегбола та Зішан Афзалом.

Солодкі пластівці для сніданку та інші оброблені продукти

Найгіршими є оброблені, рафіновані продукти з низьким вмістом клітковини. Вони містять порожні калорії, які можуть призвести до збільшення ваги. Все це через великий вміст цукру та шкідливих жирів.

Доктор медичних наук Онікс Адегбола каже, що ці продукти викличуть стрибки в цукрі впродовж дня та потяг до нездорової їжі.

Серед всіх цих продуктів найгіршими є саме солодкі пластівці. Вживання цього продукту на сніданок може спричинити сплеск рівня глюкози, а це згодом призведе до збільшення ваги та резистентності до інсуліну. Краще замінити ці пластівці на вівсянку чи гранолу.


Відмовтеся від солодких пластівців / Фото Pexels

Оброблені солоні закуски, чипси

Уникайте солодких закусок, які мають велику кількість шкідливих добавок та калорій та низьку харчову цінність. Доктор медичних наук Зішан Афзалом каже, що такі продукти містять багато насичених жирів, натрію і калорій, що може призвести з часом до жирових відкладень на животі.

Якщо зловживати чипсами, то потенційно вони можуть призвести до серцевих захворювань, збільшення ваги та високого кров’яного тиску. Оскільки в них мало клітковини, то вони уповільнюють метаболізм. Цю шкідливу закуску найкраще замінити різними видами горіхів.