Він допоможе зберегти тривалий час вишню свіжою, сирою та ще й отримаєте вишневий сироп! Влітку всі господині роблять заготовки на зиму, тому крім консервування радимо звернути увагу на один з варіантів обробки, від якого вишня не втратить корисні речовини.
Читайте також Як заготовити петрушку на зиму: ці способи надзвичайно швидкі
Як зберегти вишню свіжою без консервації
Помийте ягоди та почистьте їх від кісточок. Після цього вам потрібно взяти цукор. На 1 кілограм вишень потрібно 1 кілограм цукру. Засипте ним вишню та залишіть на добу за кімнатної температури. Періодично помішуйте, щоб цукор швидше розчинився.
Після цього готову масу треба розподілити на дві частини. Ягоди перекладіть в пластиковий чи скляний контейнер, а сироп залийте в пластикові пляшки з-під води. Тоді ягоди та сироп треба поставити у морозилку.
Вишня буде свіжою навіть взимку / Скриншот з ютубу
Коли ви дістанете вишні з морозилки, то вони будуть м’якими. Сироп також не заморозиться, а лише трішки загусне. Метод добрий тим, що вам не доведеться довго чекати на розморожування вишні.
Взимку у вас буде не лише смачна вишня, яка збереже всі вітаміни, але й вишневий сироп, який ви зможете використовувати для млинців чи сирників або ж до будь-яких інших десертів.