Єрусалимський артишок чи топінамбур – це коричневий коренеплід, який схожий на імбир. М’якоть має горіховий присмак та є дещо солодкуватою.

Читайте також Найкращі продукти для детоксикації організму: список від лікарки

Овоч можна їсти сирим чи вареним. Останній варіант приготування може використовуватися як альтернатива картоплі. Топінамбур є дуже корисним, тож радимо вам дізнатися, чому його варто додавати у свій раціон.

Насичує організм

В єрусалимському артишоці міститься інулін, який розбухає в кишківнику та створює відчуття ситості. Це добре впливає на підтримку рівня цукру в крові, тому ви можете спостерігати зменшену тягу до солодкого.

Багатий вітамінами

Овоч містить вітаміни групи В, С і D, а також біотин, який добре впливає на ріст волосся. Топінамбур також багатий мікроелементами.

Підтримує м’язи в тонусі

Коренеплід містить в собі залізо, яке необхідне для підтримки сильних м’язів. Без нього вони втрачають еластичність та можуть бути слабкими.

Має антивікові властивості

Єрусалимський артишок багатий міддю – одним із найпотужніших антиоксидантів. Мідь допомагає захищати клітини від вільних радикалів.

Підтримує здоров’я кишківника

У топінамбурі є багато інуліну, який належить до пребіотичних волокон, які розщеплюються в кишківнику. Вони є їжею для корисних біфідобактерій, які підтримують баланс кишкової флори та відповідають за вироблення антитіл.