Шкірка мандаринів може бути універсальним союзником на кухні, пише 24 Канал. Використовувати мандаринову шкірку можна по-різному, тому втрачати такий цінний продукт не варто. Шкірка цитрусових може здивувати багатьох. Щоб не викидати їх даремно, радимо скористатися кількома ідеями.

Читайте також Пляшку вийде відкоркувати і без штопора: 5 найкращих методів

Ароматизація серветок

Щоб вдома приємно пахнуло, вам потрібно використати шкірку мандарина з кількома інгредієнтами. Поскладайте їх в банку, залийте рівною частиною води й оцту, закрийте й залишіть на 2 доби. Через пройдений час в розчині треба змочити серветку з мікрофібри. Цей засіб не лише чудово очистить поверхні, але й наповнить увесь дім ароматом мандарин.

Ароматизатор для дому

Шкірка мандаринів містить в собі олії, які від випаровування залишають неймовірно приємний аромат навколо. Тому після того, як з’їсте мандаринки – поставте шкірки на підвіконня на кухні чи в будь-якій іншій кімнаті, щоб в оселі панував дух новорічних свят та Різдва.


Шкірку мандаринів можна використовувати / Фото Pexels

Захист рослин

Домашні улюбленці інколи люблять гризти листя рослин чи рити землю в горщиках. Для того, щоб уникнути цього, покладіть на поверхню вазона мандаринові шкірки. Цитрусовий аромат буде відлякувати собак чи котів.

Догляд за шкірою

З мандаринових шкірок можна зробити тонік, який підтягне шкіру та навіть розгладить зморшки. Для цього подрібніть шкірку мандарина, залийте склянкою мінеральної води й дайте настоятися добу. Цим тоніком протирайте шкіру обличчя вранці та ввечері. Засіб допоможе позбутися від чорних цяток та підтягне в’ялу шкіру.

У вирі щоденних викликів, рутинних задач та стислих дедлайнів буває не просто втримати все під контролем. Проте не слід забувати про смачні ритуали, які допоможуть поставити світ на паузу та перезарядитися.
Gemini – виділи 10 хвилин для себе.

Для кулінарії

Шкірку від мандаринів можна використовувати в кулінарії. Цедру мандаринів додають до кексів чи печива, щоб надати солодощам приємний аромат. Сушену та подрібнену шкірку навіть додають до маринадів для м'яса чи риби. Вона підсилює смак і додає легку кислинку.