Чому салат виростає гірким: ось 3 основні причини
Джерело:
NVСалат може бути одним із перших овочів, який проростає на вашому городі. Та для того, щоб він був справді смачним і не гірчив, потрібно дотримуватися кількох основних правил.
Якщо ви хочете, щоб листя вашого салату було соковитим і хрустким та не гірчило, потрібно знати всього кілька важливих трюків. Важливо розуміти, що листя цієї зелені накопичує дуже багато різноманітних речовин, які можуть посприяти гіркому смаку.
Цікаво Ягоди виростуть великими й соковитими: чим треба підживити ожину навесні
Освітлення
Салат точно не варто саджати на відкритому сонці. Також зважайте і на те, що його кущі точно не варто садити впритул – набагато краще буде залишити між ними деякий простір. Якщо ж вашій культурі буде тісно, вона не зможе розвиватися так, як слід.
Ґрунт
Салати полюбляють азотні добрива, але до їхньої кількості потрібно поставитися обережно – надто велика кількість підживлення не принесе бажаного результату.
Річ у тому, що якщо ви не будете слідкувати за нормами його внесення, через властивість накопичувати речовини, у салаті опиниться безліч нітратів. Для того, щоб цього не трапилося, вам потрібно використати тільки невелику кількість добрива на початку висаджування.
Приготування кави вдома – можливість зробити паузу в потоці буденних задач. Чи то навчання, чи то віддалена робота, чи просто хатні справи. З дріпами від Gemini це ще простіше. Декілька хвилин – і ти насолоджуєшся насиченим та збалансованим смаком 100% арабіки.Полив
Салат потребує вологи, адже без неї він дуже швидко стане гірким. І після того, як листя салату з'являється на грядках, їх дуже важливо поливати з певною періодичністю – не рідше, ніж через день.
А ось під час формування розетки полив потрібно зробити навіть частішим та більш рясним – тільки так ви отримаєте бажаний урожай.