Шоколад – чудове добриво для вашого саду: як використати залишки з користю для рослин
Джерело:
ExpressВам це може здатися дивним, але деякі експерти радять використовувати шоколад як добриво на городі чи в саду з квітами. Звісно ж, не треба його зумисно купувати, але якщо у вас залишилися залишки цих солодощів, то ви можете залюбки застосувати їх.
Шоколад здатен прискорити компостування до підживлення рослин. Щоб він приніс користь рослинам, використовувати його можна кількома способами.
Читайте також Вони його дуже люблять: які рослини треба підживлювати попелом навесні
Експертка Сара Лоусон каже, що залишки шоколаду – це один із екологічного використання добрива для ваших рослин.
Цукор у шоколаді може допомогти живити мікроорганізми в компості, прискорюючи процес розкладання. Однак це повинна бути помірна кількість, щоб зберегти збалансовану компостну суміш,
– зазначила Сара Лоусон.
Вам треба змішати трохи шоколаду з великою кількістю води. У результаті у вас має вийти такий слабкий шоколадний "чай", який за допомогою цукру підвищить мікробну активність у ґрунті. Цим розчином підливайте рослини на грядці чи квіти в саду.
Залишки шоколаду можна використовувати на городі / Фото Pexels
Також можна натерти шоколад, щоб створити тонкий шар мульчі, перемішавши його з іншими органічними добривами. Ви можете повторно використовувати один з двох методів, але переконайтеся в тому, що ці солодощі справді корисно впливають на рослини. Важливо не перестаратися та не застосовувати таке шоколадне добриво занадто часто.