УКР РУС
27 січня 2025, 00:42
2

Часник буде свіжим пів року: хитрий трюк від шеф-кухаря, який знають одиниці

Основні тези
  • Часник слід зберігати в сухому прохолодному місці з мінімальною вологістю та освітленням, щоб він залишався свіжим до 6 місяців.
  • Зберігання в холодильнику може призвести до проростання та псування часнику, тому рекомендується уникати цього методу.
  • Інші методи зберігання включають зберігання в олії або з сіллю, які можуть допомогти зберегти свіжість часнику.

Часник може зберігатися доволі тривалий час, важливо лише знати правильний спосіб, завдяки якому він зможе залишитися свіжим аж на пів року. Відомий шеф-кухар розповів, як можна зберігати часник в домашніх умовах.

Багато людей звикли тримати часник у холодильнику, втім від такої ідеї варто відмовитися, оскільки це місце не зовсім сприятливе для нього, пише 24 Канал з посиланням на The Mirror.

Читайте також Ці 4 рослини потрібно обрізати взимку: навесні вони віддячать цвітінням

Як довго зберігати часник

Професійний кухар Джеррі Джеймс Стоун розповів, що часник може зберігатися 6 місяців. Для цього його треба зберігати в сухому прохолодному місці. Щоб часник був свіжим подбайте про зберігання без підвищеної вологості та з мінімальним освітленням.

Не рекомендовано зберігати часник у кухонних шафах чи шухлядах, оскільки дуже важливо забезпечити овочу потік повітря. Ідеальним місцем стане поличка, яка розташована подалі від сонячного світла.


Часник можна зберігати доволі довго / Фото Pexels

Зберігання часнику в холодильнику призведе до того, що він проросте, стане гірким на смак, чи навіть почне гнити, тож все це зробить його непридатним для використання.

Наші бабусі зберігали головки часнику в олії. Для цього способу зберігання його треба почистити, засипати в банку та залити будь-якою рослинною олією. У такий спосіб часник простоїть до кінця зими.

Окрім того, часник в банці можна пересипати сіллю, яка поглинатиме вологу. Це теж один з найпопулярніших методів зберігання продукту. Деякі господині досі використовують старовинний спосіб, зберігаючи часник в капронових колготах, підвішуючи в коморі.