Фахівчиня з харчових відходів Софі Труман каже, що найкраще зберігати хліб у тканинних мішках. Якщо ж помістити в мішечок картоплину, то вона допоможе зберегти вологість, яку хліб втрачає з часом.

Дивіться також Сир в холодильнику буде стояти на 6 тижнів довше: що для цього треба зробити

Свіжий хліб не варто тримати в герметичному пакеті, оскільки він не зможе дихати. Спочатку зберігайте його у хлібниці, щоб він охолов при кімнатній температурі.

А от нарізаний хліб найкраще зберігати в холодильнику. Так він прослужить вам набагато довше та матиме більший термін придатності. Ще один гарний спосіб зберегти хліб свіжим – заморозити його.

Нарізаний хліб добре зберігається в холодильнику
Нарізаний хліб добре зберігається в холодильнику / Фото Pexels

Для цього скористайтеся герметично закритим пакетом. Після того, як ви його розморозите, він відновить свій смак та буде свіжим. Це можна зробити завдяки кімнатній температурі або ж поставити його ненадовго в мікрохвильовку.

"Якщо хліб сухий, ви можете змочити його скоринку перед тим, як нарізати, збризнути водою чи промокнути вологою тканиною протягом декількох хвилин", – зазначила експертка.

Для певної хрусткості хліб також можна поставити в духовку. Таким чином ви отримаєте грінки, які чудово підходять для бутербродів чи сендвічів.