Шашлик ніколи не підгорить, якщо знати цей секрет: як його правильно смажити

27 червня 2024, 17:01
Читать новость на русском

Джерело:

"Главред"

Для того, щоб правильно посмажити шашлик, і він вразив усіх приголомшливим смаком, вам потрібно знати кілька лайфхаків. Вони допоможуть досягти хрумкої скоринки, але уникнути пригорання.

Літо – це ідеальний час для походів на природу та шашликів, та якщо ви не будете знати прості, але важливі хитрощі, це може зіпсувати і страву, і цілий відпочинок. Тож спробуйте один лайфхак, який допоможе кожного разу отримувати ідеально просмажене м'ясо. 

Цікаво Троянда буде цвісти все літо: популярні підживлення, які зроблять сад приголомшливим

Як правильно готувати м'ясо для шашлику

Для того, щоб правильно приготувати шашлик, вам потрібно додати до м'яса всього один інгредієнт, який є на кожній кухні – звичайну сіль. Але не спішіть сипати її на шашлик – натомість візьміть жменю та покладіть її на вугілля. 

Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.

Приготуйтеся до того, що сіль може стріляти, тож не варто наближатися до мангала відразу ж після цього. Ви зможете забути про пляшку із водою, і просто смажити свій шашлик на вугіллі, що посипане сіллю. У такому випадку ваше м'ясо ніколи не підгорить. 


Шашлик потрібно готувати правильно / Фото Pexels

Але навіщо це робити? Вся річ у тому, що під час нагрівання солі її крупинки будуть клацати і навіть вилітати, і вам потрібно поміщати м'ясо на мангал тільки після того, як цей процес зупиниться. 

Нагріта ж сіль допомагає підтримувати температурний режим та унеможливлює розгоряння полум'я. Також вона може вбирати краплі м'ясного жиру та зменшує кількість попелу, що може вилітати із мангала.