Шашлик ніколи не підгорить, якщо знати цей секрет: як його правильно смажити
Джерело:
"Главред"Щоб приготувати шашлик, який здивує всіх своїм неперевершеним смаком, важливо знати декілька хитрощів. Вони допоможуть створити апетитну хрустку скоринку, уникаючи при цьому пригорання.
Літо – це ідеальний час для походів на природу та шашликів, та якщо ви не будете знати прості, але важливі хитрощі, це може зіпсувати і страву, і цілий відпочинок. Тож спробуйте один лайфхак, який допоможе кожного разу отримувати ідеально просмажене м'ясо.
Цікаво Троянда буде цвісти все літо: популярні підживлення, які зроблять сад приголомшливим
Як правильно готувати м'ясо для шашлику
Для того, щоб правильно приготувати шашлик, вам потрібно додати до м'яса всього один інгредієнт, який є на кожній кухні – звичайну сіль. Але не спішіть сипати її на шашлик – натомість візьміть жменю та покладіть її на вугілля.
Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.Приготуйтеся до того, що сіль може стріляти, тож не варто наближатися до мангала відразу ж після цього. Ви зможете забути про пляшку із водою, і просто смажити свій шашлик на вугіллі, що посипане сіллю. У такому випадку ваше м'ясо ніколи не підгорить.
Шашлик потрібно готувати правильно / Фото Pexels
Але навіщо це робити? Вся річ у тому, що під час нагрівання солі її крупинки будуть клацати і навіть вилітати, і вам потрібно поміщати м'ясо на мангал тільки після того, як цей процес зупиниться.
Нагріта ж сіль допомагає підтримувати температурний режим та унеможливлює розгоряння полум'я. Також вона може вбирати краплі м'ясного жиру та зменшує кількість попелу, що може вилітати із мангала.