Нутриціолог зазначила, що час вживання фруктів важливий для того, аби вони правильно перетравлювалися організмом. Фрукти корисно вживати в будь-який час доби, але ніколи не натщесерце. Про це розповіла Шіха Агарвал.
Читайте також Названо найшкідливіші фрукти: замініть їх у своєму раціоні
Перший прийом їжі у вигляді фруктів може викликати швидке підвищення рівня цукру в крові. Також варто відівчити себе від звички вживати фрукти після прийому їжі. Експертка зазначає, що "якщо потреба в калоріях вже задоволена, то це може призвести до перетворення фруктози на жирові запаси".
Щоб від ранку до вечора ви наповнювали організм поживними речовинами з фруктів, корисно знати, які з них варто вживати зранку, а які ввечері. Шіха Агарвал розповіла про ідеальний час споживання фруктів.
Ранок
Обирайте зранку цитрусові, які містять вітамін С, калій та воду. У ягодах та бананах є високий вміст клітковини. Карамелізовані яблука добре діють як протизапальний засіб та сприяють кращій роботі кишківника.
Зранку можете вживати цитрусові / Фото Pexels
Друга половина дня
Віддавайте перевагу фруктам, які добре впливають на травлення та не обтяжують шлунково-кишковий тракт. Яблука та груші, які є багатими на клітковину стануть чудовим вибором.
Вечір
Вишня, яблука та ківі містять мелатонін, який допоможе швидше заснути. У ківі міститься багато клітковини, вітаміну С, який допомагає боротис з втомою.