Гірчиця – це один із найбільш популярних соусів, і її можна поєднувати із найбільш різноманітними стравами. Також вона буде цікавим доповненням до маринадів та заправок – особлива нотка точно додасть їжі незвичайного смаку.

Цікаво Як вручну посіяти гірчицю навесні: корисні поради, які спростять роботу

Як приготувати домашню гірчицю

Для того, щоб приготувати гірчицю у себе вдома, вам потрібні будуть такі продукти:

  • 200 грамів зерен гірчиці;
  • 45 мілілітрів столового оцту;
  • 100 грамів цукру;
  • 10 мілілітрів рослинної олії;
  • 15 грамів солі;
  • 60 грамів меду.

Втім, вам потрібно враховувати, що хоч такий рецепт і займає чимало часу, для нього потрібно використовувати лише замочену гірчицю. Для цього добре її промийте, помістіть у ємність, залийте водою та залиште так на 2 години.

Гірчиця стоїть на столі
Гірчицю можна приготувати вдома / Фото Pexels

Після цього зерна потрібно зцідити, щоб у них не залишилося зайвої води, та пересипати їх у чашу блендера. Згодом туди ж додайте і решту інгредієнтів у вказаних дозах.

Усі їх потрібно подрібнити до однорідності. Готовий продукти потрібно неодмінно зберігати у холодильнику у стерилізованих банках, адже це допоможе зберегти гірчицю свіжою.