Продукти з ультрависоким рівнем обробки – це те, що наразі споживає дуже багато людей. Втім, це не значить, що така їжа корисна. Навпаки, вона може суттєво нашкодити організму. І дієтологиня Еймі Бонтон розповіла про ті продукти, які є найбільш шкідливими.
Цікаво Названа одна найефективніша фізична діяльність: вона допомагає худнути
Які продукти шкідливі для серця
Можливо, ви вже знаєте, що оброблена їжа дуже шкідлива для здоров'я і зазвичай взагалі не приносить користі організму. Та також вам потрібно зважати і на те, що ви не завжди знаєте, яка їжа є обробленою.
Скажімо, опитування показали, що близько 75% респондентів сприймають йогурти з фруктовим смаком як здорові продукти, хоча насправді вони є ультраобробленими.
Інші чотири продукти, які також можуть шкодити серцю, це:
- шинка;
- хліб;
- фруктові напої;
- заправки для салатів.
Окрім того, що у такій їжі незрозумілі самі інгредієнти, плутанина відбувається і щодо добавок, які можна у ній знайти. Чимало добавок, які виготовляють комерційно, містять консерванти, клеї, наповнювачі та зв'язувальні речовини – і всі ці інгредієнти точно не є корисними для організму.
Заправки для салату не є корисними для здоров'я / Фото Pexels
Вони доповнюють споживання ультраоброблених продуктів, і чимало людей насправді не знають, що ж міститься у їхніх добавках.
Тож найкращий спосіб зрозуміти, що саме ви їсте і наскільки це здорово – це читати етикетку. Незалежно від того, чи це продукт, чи добавка, у ній може бути використано багато різних інгредієнтів для того, щоб змінити текстуру, колір і смак і зробити продукт таким, щоб він міг зберігатися якомога довше.