Укр Рус
11 квітня, 20:40
2

Ці продукти збивають тиск: дієтологи назвали найкорисніші види сиру

Основні тези
  • Дієтологи рекомендують швейцарський сир, моцарелу, козячий сир та рікоту для контролю артеріального тиску завдяки низькому вмісту натрію та високому вмісту кальцію.
  • Помірне споживання цих сирів може знизити ризик гіпертонії через наявність кальцію, магнію та фосфору.
  • Сири можуть бути корисними в якості інгредієнтів для страв, салатів або як закуска, і важливо знати, як їх правильно зберігати.

Тим, в кого часто спостерігається високий кров’яний тиск, дієтологи радять зменшити кількість натрію й збільшити кількість кальцію в крові. Вживання певних сирів в незначній кількості може значно вплинути на тиск.

Помірне споживання сиру може знизити ризик гіпертонії, пише 24 Канал з посиланням на Eatingwell. Усе це завдяки високому вмісту кальцію, магнію та фосфору. Дієтологи розповіли про 4 види сиру, які варто обирати для контролю артеріального тиску.

Читайте також Ці продукти небезпечно зберігати у дверцятах холодильника: зіпсуються дуже швидко

Швейцарський сир

Сир відомий усім нам великими дірками, які утворюються внаслідок бульбашок вуглекислого газу під час процесу бродіння. Цей сир має низький вміст натрію, тому його можна їсти.

Сир моцарела

Цей вид сиру, що зберігається у воді можна сміливо використовувати для приготування домашньої піци разом з великою кількістю свіжих овочів.

Козячий сир

Тим, хто хоче контролювати артеріальний тиск, варто звернути увагу на козячий сир. Цим продуктом можна намазувати крекери чи їсти разом з фруктами та овочами.


Корисні види сиру / Фото Pexels

Сир рікота

Рікота – один з найкорисніших видів сиру. Він має кремову текстуру й чудово пасує до макаронів.

Дієтологи кажуть, що сир завдяки кальцію може допомогти підтримувати кров’яний тиск в нормі. Сир є найпопулярнішим інгредієнтом, який додають до страв, салатів чи нарізають як закуску. Якщо ви придбали до свята кілька видів сиру й боїтеся, щоб він не зіпсувався, варто дізнатися про кілька головних секретів, які допоможуть сиру зберегтися якомога довше.