Кріп має безліч переваг, тому не дивно, що всі його дуже люблять. Він покращує травлення, знижує рівень холестерину, має протизапальні та антиоксидантні властивості, підтримує здоров’я кісток, покращує сон та навіть сприяє здоров’ю шкіри.
Читайте також Шашлик ніколи не підгорить, якщо знати цей секрет: як його правильно смажити
Найчастіше кріп сушать та заморожують, однак в літній сезон тримайте його свіжим у холодильнику.
Як зберігати кріп свіжим
Щоб зелень не втратила свого смаку та запаху, відділіть гілочки зелені від товстих стеблин та ретельно промийте водою. Після цього зелень треба висушити.
Тоді простерилізуйте банки, в яких буде зберігатися кріп. Гілочки кропу викладіть в підготовлені банки щільним шаром. Тоді закрийте її та поставте в холодильник. Цей спосіб допоможе зберігати кріп якомога довше.
Кріп може бути свіжим вдвічі довше / Фото Pexels
Також можете тримати кріп у вологому рушнику. Це допоможе підтримувати необхідний рівень вологості не даючи кропу пересихати. Обгорнутий кріп у рушнику можна поставити в пластиковий контейнер з кришкою чи поліетиленовий пакет із zip-застібкою, залишивши трохи місця в середині.