Як зберігати моркву взимку: топові поради від дачників

2 жовтня 2024, 19:33
Читать новость на русском

Джерело:

Agrovinn

Після збору моркви треба її правильно підготувати до зберігання, щоб вона простояла до кінця зими та зберегла свої смакові якості. Не всі знають, як краще зберігати овочі в осінньо-зимовий період, тож ділимося з вами найкращими варіантами.

Моркву можна зберігати по-різному, пише Agrovinn. Втім треба пам’ятати золоте правило – овочі мають стояти в місці, де не буде різких перепадів температур, інакше морква швидко зіпсується.

Зверніть увагу Будуть стояти до весни: як правильно треба зберігати яблука

Зберігання у землі на грядці

Деякі дачники зберігають моркву на зиму в землі. Щоб зберігати моркву, необхідно зробити мульчування та вкласти шар листя товщиною від 30 до 60 сантиметрів. До зими листя втрамбується та зберігатиме гарну ізоляцію. Викопувати моркву з такої схованки можна не частіше, ніж раз на місяць.

Однак таке зберігання підходить лише для регіону, де взимку досить холодно. Якщо ж у вашому регіоні зима м’яка, то під землею морква почне проростати, тому краще її зберігати в погребі.

Зберігання в папері

Це один з найпростіших способів зберігання моркви. По 5 штук овочів треба обгорнути у пакувальний папір чи кілька шарів газети. Така упаковка дозволить моркві дихати та не призведе до утворення вологи.


Завдяки кільком порадам морква буде зберігатися всю зиму / Фото Pexels

Зберігання в глині

Для зберігання моркви в глині приготуйте глиняну бовтанку консистенції рідкої сметани. Відро треба наповнити глиною наполовину, залити водою й залишити на ніч. Вранці додайте ще трохи води, але не перемішуйте й витримайте так ще 3 дні, а тоді занурте овочі у відро, після того дайте обсохнути, аби збереглася глиняна скоринка й поставте в ящики.

Зберігання в моху

Цей метод зберігання потребує від вас ящиків та моху сфагнум. Немиту моркву продовж доби треба витримати в прохолодному місці, а тоді укласти в ящики рядами, змінюючи овочі та мох. Сфагнум має дезінфікуючі властивості та утримує всередині вуглекислий газ, створюючи гарні умови для зберігання моркви.