Не смажте на цих дровах шашлик: названо головні помилки

20 липня 2024, 12:50
Читать новость на русском

Джерело:

УНІАН

Виявляється шашлик можна смажити не на всіх дровах. Від того, які дрова використовуються буде залежати їхній смак і ступінь просмажування.

Дачники та туристи знають, що готувати шашлик на хвойних дровах не варто, але не всі знають чому. Пояснимо це детальніше та розповімо, на яких дровах можна смажити м’ясо.

Читайте також Диня виросла водянистою і несолодкою: ось 5 основних причин

На яких дровах не можна смажити шашлик

Хвойні

Для смаження шашликів хвойні дерева не підходять. Під час горіння вони виділяють не лише смоли, але й токсичні речовини. Після такого багаття шашлик буде неїстівним, бо все шкідливе може потрапити в організм.

Листяні

Не варто смажити шашлик на дровах з горобини, акації, тополі чи в’яза. Ці дерева вбирають в себе забруднення з довкілля і під час горіння виділяють теж погані речовини.

Старі дрова

Дрова, які тривалий час лежать під дощем, сонцем чи на морозі, не годяться для шашлику. Таке дерево підходить лише для багаття, а не смаження м’яса.


Не на всіх дровах можна смажити шашлик / Фото Pexels

На яких дровах можна смажити шашлик

На смак готового шашлику впливає порода дерева та сама якість дров. Для приготування м’яса краще обирати фруктові породи дерева – гілки та сучки. Їхня зола дає хороший жар та й коптять вони не сильно.

Для приготування хорошого шашлику треба пам’ятати, що м’ясо не любить палючий жар. Смажити м’ясо треба на вогні від вугілля, що тліє. Таким чином шашлик м’ясо рівномірно прогріється й підкоптиться.